Bayraktar 2000

Tescil Yılı: 2000

Çeşit Sahibi Kuruluş :
Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü  Morfolojik Özellikleri : 
1. Beyaz başaklı, kılçıklı,
2. Beyaz ve yarı sert taneli,
3.Orta boylu bir çeşittir.

Tarımsal Özellikleri :
1. Alternatif gelişme tabiatında ve erkenci,
2. Soğuğa, kurağa ve yatmaya dayanıklı,
3. Gübreye reaksiyonu yüksek,
4. Tane dökmeyen ve harman olma kabiliyeti iyi olan bir çeşittir.

Verim Özellikleri : 300-400 kg/da,

Hastalık ve Zararlı Durumu:
Yapay epidemi altında sarı pasa dayanıklıdır.

Teknolojik Özellikleri :
1. 1000 tane ağırlığı 32.8 g,
2. Hektolitre ağırlığı 79.8 kg,
3. Protein oranı %12.3,
4. Ekmeklik kalitesi iyidir.

Tavsiye Edilen Bölgeler :
İç Anadolu ve Geçit Bölgelerinin buğday tarımı yapılan kıraç ve yarı taban alanlarına tavsiye edilmektedir.

Ülke Ekonomisine katkısı:
Ekmeklik Buğday Ekim Alanlarının % 1’nde üretilmekte, yaklaşık 250.000 ton üretim ile ülke ekonomisine 92 milyon YTL katkıda bulunmaktadır.

Üretim Hakkını Alan Firma:

TİGEM